Jövőtervezés

” Azért, hogy a holnapod szebb legyen mint a tegnapod, azért ma kell tenned valamit.”

Az emberi élet velejárója ma már a pénz. Az általa megteremthető életkörülményeket azonban manapság jó, ha előrelátó és körültekintő tervezés előzi meg. Egyre több emberben születik meg a felismerés, hogy ebben a világban, amelyben élünk már nem lehet számítani az állam gondoskodó szerepére, hanem szerencsésebb mindenkinek a saját kezébe venni a sorsa, jövője megtervezését és irányítását.

Ebben tudok mint független életvezetési tanácsadó a már meglévő és leendő ügyfeleimnek útmutatást, segítséget adni az OVB-val kötött alvállalkozói szerződésem révén. Az OVB 1970 óta működik független, alfinanz cégként, és a pénzpiac szereplőivel szerződésben állva vagyoni tanácsadással foglalkozik, jelenleg 14 európai országban. A magyar piacon 1993 óta van jelen.

Mivel minden ember szükséglete és igénye más és más, így az eléréséhez nincs egy kész “recept”, ez mindig személyes találkozás és beszélgetés – elemzés – alapján kerül összeállításra és újbóli találkozás -tanácsadás – során tudjuk azt átbeszélni, lépésről-lépésre, melyet aztán a folyamatos – kétoldalú – kapcsolattartás követ, hogy a változások, új információk mindig a kellő időben mindenki számára rendelkezésre álljanak. Ez a tevékenység nem sikerdíjas, a továbbajánlásom a fizetség.

A főbb témakörök azért azonosak: – lakhatás megoldása,- gyermekek felnevelése és iskoláztatása, – biztonság, – egészség megőrzése, vagy betegség esetén gyors helyreállításának lehetősége, – nyaralás, utazás finanszírozása, – megtakarítások, befektetések, és végül, de nem utolsó pont ként a minőségi nyugdíjas évek megteremtése, függetlenül a mindenkori korhatártól. Erre a területre egyre nagyobb hangsúly helyeződik, amióta már nem járulékot fizetünk, hanem adó formájában történik a nyugdíj és egészségi hozzájárulás levonása. Nem véletlenül lehet ismételten adókedvezményt igénybe venni, ha valaki nyugdíjcélú megtakarítást indít magának. A törvényi változások révén ettől az évtől a Kft. tulajdonosainak felelősségbiztosítása is szükséges, hiszen már teljes vagyonával felel az esetleges károkozás esetén.

Ezekben a témakörökben állok az érdeklődők rendelkezésére, egy előzetesen leegyeztetett időpontban.